Historikk

Norgescup på «small tables» i mars 2018

Første Norgescup small tables ble arrangert i regi av BPS i mars 2018. Spillerne fra BPS hadde mange fine kamper, men kvaliteten var litt ujevn grunnet manglende kamptrening. Her finner du resultatene: https://cuescore.com/tournament/NC1+Halvmatch/2024754

Årsmøte 2017

På årsmøtet 25. mars 2017 ble følgende styre valgt:

  • Leder: Kjell Lillestøl
  • Nestleder: Jarle Lundgreen
  • Kasserer: Geir Davidsen
  • Varamedlemmer: Bjørn Løvig, Jens Wroldsen og Esben Storvand

Årsmøte 2016

Etter 5 år som leder trakk Kjell-Runar Wendel seg som leder på årsmøtet 5. mars 2016.
Ettersom Kjell Lillestøl hadde varslet sin avgang etter 4 år som president i Norges Biljardforbund på tinget i april 2016, takket han ja til å gå inn som leder av BPS. Etter årsmøtet 5. mars 2016 besto styret av følgende:

Kjell Lillestøl Leder
Jarle Lundgreen Nestleder
Geir Davidsen Kasserer
Bjørn Løvig Varamedlem
Jan Wroldsen Varamedlem
Jens Wroldsen Varamedlem

31. mai 2014: Kjell ble nr. 3 i Scandinavian Open i Malmø

Etter tidligere å ha fått 9. plass og to ganger 5. plass, klarte Kjell Lillestøl å komme til semifinalen i Scandinavian Open i Malmø, i konkurranse med mange spillere fra Danmark og Sverige. Flere ganger har Kjell vært den eneste norske spilleren som har kommet med til 1/8-dels finalen, av 48 spillere totalt. Denne gangen var det 32 spillere med, og Kjell fikk følge av Markus Kotvojs fra Oslo som også kom til kvartfinalen.

Årsmøte 2013

Årsmøte ble avholdt 9. mars 2013   Kjell-Runar Wendel tok gjenvalg som leder.

Protokoll fra årsmøte i Borgerklubben Humanitas lokaler

Årsmøte 2012:

Lørdag 17.3. var det årsmøte i BPS. Det ble gjort noen endringer bl.a. i styresammensetning. For å sikre at klubbene i både Brevik, Porsgrunn og Skien er representert, gikk Jarle Lundgreen inn som nytt styremedlem, mens Jan Wroldsen gikk inn som vararepresentant. Kjell-Runar Wendel fortsetter som formann. Styret består dermed av Kjell-Runar Wendel, Geir Davidsen og Jarte Lundgreen. Etter årsmøtet var det klubbmesterskap med påfølgende middag.

Protokoll fra årsmøtet finner du her: arsmote2012
Forslag til årsmøtet finner du her: Forslag til årsmøte BPS CC

Kjell vant Norgescupen sammenlagt 2011

Helgen 3.-4. desember ble det avviklet et svært vellykket NM i 3-vants carambole i Brevik og Porsgrunn. Christian Johannessen fra Oslo vant NM etter finale mot Kjell Lillestøl. I puljespillet vant Kjell over Christian 20-6. I finalen vant imidlertid Christian med sifrene 25-19. Samtidig vant Kjell Norgescupen sammenlagt for 2011. Takk til alle som bidro til at dette ble et svært vellykket NM. De tilreisende deltakerne var svært fornøyd med måten dette ble gjennomført på av BPS. Rekkefølge i NM:

  • Vinner: Christian Johannessen, Oslo BK
  • Sølv: Kjell Lillestøl, BPS
  • Bronse: Haakon Christoffersen (BPS) og Morten Madsen (Oslo BK)

På bildet sees fra venstre Kjell Lillestøl, Christian Johannessen og Morten Madsen.

Mer informasjon finner du på biljardforbundets sider.

Årsmøte 2011:

Tirsdag 23. august ble det avholdt årsmøte i BPS Carambole Club. Kjell-Runar Wendel (bildet) ble valgt til ny leder. Det ble også noen andre utskiftninger i styret. Esben Storvand trakk seg fra styreledervervet pga mange andre verv. Det nye styret:

  • Formann: Kjell-Runar Wendel
  • NestFormann: Jan Sverre Wroldsen
  • Kasserer: Geir E. Davidsen

Varamedlemmer: Bjørn Løvig, Esben Storvand og Jarle S. Lundgreen

Valgkomité: Sjur Gaarder Larsen, Bjørn Løvig og Einar Waldemar Strand. Vara: Haakon Christoffersen

Protokoll fra årsmøtet finner du her.protokollarsmote2011

Søndag 30. januar 2011:
Rolf Jensen Norgesmester 2010 – sølv til Kjell og bronse til Haakon!

Helgen 29.-30. januar var det NM i 3-vants carambole. Puljespillet gikk parallellt i Brevik og Porsgrunn på lørdagen, mens finalene gikk i Porsgrunn søndag 30. januar. Her ser vi bilde av premivinnerne. Fra venstre: Marcus Kotvojs (3. plass), Kjell Lillestøl (2. plass), Rolf Jensen (1. plass) og Haakon Christoffersen (3. plass).

Tirsdag 12. oktober 2010:
Kjell vant og overtar ledelsen i Norgescupen

Helgen 9.-10. oktober var det Norgescup i Oslo i 3-vants carambole. Kjell Lillestøl fra BPS Carambole Club vant og leder dermed norgescupen sammenlagt! Fra før ledet Rolf Jensen fra Kristiansund, men han kom denne gang på 3. plass og havner dermed et par poeng bak Kjell i sammendraget. Det blir dermed en spennende avslutning i Grenland helgen 10.-11. desember. Dette arrangementet blir også NM 2010!

Tirsdag 20. april 2010:
7 medlemmer av BPS drar til Nordic Open i 3-vants carambole 12.-16. mai 2010

Hele 7 medlemmer fra BPS Carambole Club er påmeldt til Nordic Open i 3-vants carambole som avvikles i Malmø 12.-16. mai 2010. I tillegg deltar biljardpresident Rolf Jensen (som vant Norgescup stevnet 12.-13. mars). De sju er: Esben Storvand, Velle S. Andersen, Geir Davidsen, Jarle S. Lundgreen, Per Sondresen, Bjørn Løvig og Kjell Lillestøl. I tillegg deltar Rune Larsen som lagleder.

Mer informasjon på Malmö Carambole Clubs sider www.malmocc.se.

Mandag 19. april 2010:
Årsmøte: Esben Storvand valgt til ny leder i BPS Carambole Club

Mandag 19. april ble det avholdt årsmøte i BPS Carambole Club. Esben Storvand (bildet) ble valgt til ny leder. Det ble også noen andre utskiftninger i styret. Einar W. Strand og Haakon Christoffersen gikk ut av styret etter å ha gjort en solid jobb det siste året, ikke minst med å arrangere Norgescup i 3-vants carambole. De ble behørig takket av, og har lovet å komme sterkere tilbake, nå som deltakere i 3-vants turneringer.

Lørdag 14. mars 2010:
Vellykket Norgescup i 3-vants carambole!

På bildet ser du de fleste av deltakerne i Norgescup i Carambole 12.-13. mars 2010.

 

 

 

Fredag 26. februar 2010:
Invitasjon til Norgescup i 3-vants carambole i Skien 13. – 14. mars 2010!

Helgen 13.-14. mars 2010 arrangeres Norgescup i 3-vants carambole i Skien (eventuelt også i Porsgrunn, avhengig av antall påmeldte). Det er mange år siden det har vært avviklet turneringer i Norge i 3-vants carambole, så denne turneringen er en på mange måter en milepæl. Turneringen arrangeres av BPC Carambole Club i samarbeid med Norges Biljardforbund. Turneringsledere er Einar W. Strand og Haakon Christoffersen, begge styremedlemmer i BPS Carambole Club.

Fredag 28. august 2009:
Turnering i trevants carambole lørdag 19. september!

Lørdag 19. september kjøres det en trevants carambole turnering for medlemmer av Skiens Klubselskab, Ringen Brevik og Humanitas Porsgrunn. Det er inngått avtale med Skiens Klubselskab om lån av deres lokaler denne dagen. Turneringsstart kl. 10.00.

Fredag 3. april 2009:
Instruksjon med Tonny Carlsen utsatt til august/september

Etter diskusjon i styret onsdag 1. april og påfølgende dialog med Biljardforbundet, er det besluttet at instruksjonen med Tonny Carlsen fra Danmark utsettes til slutten av august eller begynnelsen av september. Mer informasjon om dette kommer senere.

Onsdag 1. april 2009:
Første styremøte i BPS Carambole Club

Onsdag 1. april hadde styret i BPS Carambole Club sitt første møte i lokalene til Skiens Klubselskab. På dagsorden sto bl.a. instruksjon av Tonny Carlsen fra Danmark, godkjennelse av logo og klubbdrakt, samt organisering av tur til en eller flere internasjonale turneringer (Nordic Open i Malmø 8.-11. mai, EM i Odense 21.-24. mai og/eller VM i Lausanne i Sveits 11.-15. november 2009. Styret mente at vi burde arrangere tur for medlemmene i BPS Carambole Club både til EM i Odense og VM i Lausanne. Kjell sjekker opp flypriser, hotell osv.

Forslag til logo ble godkjent med en liten endring. Den nye logoen finnes til høyre. Referat fra styremøtet er lagt ut på Medlemssidene (se meny øverst på siden), der medlemmene kan logge seg inn med brukernavn og passord.

Når det gjelder klubbdrakt, var styret av den oppfatning at logoen i seg selv er såpass markant i fargene (biljardfarger), at vi ikke bør ha for mye farger ellers på klubbdrakten (slips/sløyfe osv.). Det var derfor enighet om at vi bør ha mørk grå vest (se under), hvit skjorte og helst svart sløyfe.

Onsdag 25. mars 2009:
Nytt forslag til logo

På stiftelsesmøtet diskuterte vi logoen, og hvordan denne bør utformes dersom vi skal brodere denne på vester osv. Det tidligere forslaget (se under) hadde noen begrensninger mht. skygger, ustikk av køer osv. På denne bakgrunn har Jarle S. Lundgreen laget et nytt forslag til logo. Forslaget er foreløpig ikke diskutert i styret, men dette vil skje i nærmeste fremtid.

Søndag 8. mars 2009:
Logo og klubbdrakt for BPS Carambole Club

Til stiftelsesmøtet hadde Jarle S. Lundgreen laget et forslag til logo og klubbdrakt for klubben. Stiftelsesmøtet syns dette var svært gode forslag, og styret fikk fullmakt til å gjøre noen små justeringer på logoen, slik at fargene blir penest mulig når logoen sys på klubbvestene. Stiftelsesmøtet syns også at forslaget til klubbdrakt var godt. Styret ser nærmere også på dette forslaget, og om antrekket kan tilpasses til sløyfe som et alternativ i tillegg til slips.

Når det gjelder klubbdrakt, så er situasjonen at denne må godkjennes av Norges Biljardforbund. Det er satt noen krav til drakten om at det skal være mørk, pen bukse, pen vest/jakke osv., og vi skulle ligge godt innenfor de kravene som er satt fra forbundets side. Når styret har justert forslaget sendes det til forbundet for godkjenning.

Søndag 8. mars 2009:
Stiftelsesmøte for BPS Carambole Club

15 personer var møtt frem til stiftelsesmøte for BPS Carambole Club søndag 8. mars 2009. BPS er en forkortelse for Brevik, Porsgrunn og Skien – i alfabetisk rekkefølge. På stiftelsesdagen består medlemsregisteret av 23 medlemmer, jevnt fordelt mellom Brevik, Porsgrunn og Skien. Bilder fra stiftelsesmøtet finner du her.

På årsmøtet ble det valgt et styre som vi ser på bildet under. Fra venstre Einar W. Strand fra Skien (kasserer), Kjell Lillestøl fra Porsgrunn (leder) og Arnfinn Halvorsen fra Brevik (nestleder). Medlemmer i BPS Carambole klubb kan logge seg på medlemssidene (se menyen over). Her finnes mer omfattende informasjon om bakgrunn, stiftelsesprotokoll, lover for klubben osv.

Initiativet til stiftelsen av klubben ble tatt av de tre biljardkomiteene i Ringen (Brevik), Humanitas (Porsgrunn) og Skiens Klubselskab. Første gang ideen oppsto om en slik klubb, var da 8 medlemmer av Skiens Klubselskab og Humanitas var i St. Wendel i Tyskland i oktober 2008 for å se på VM i 3-vants carambole. Delegater og biljardspillere vi møtte i Tyskland, etterlyste et aktivt carambole miljø i Norge, og vi fikk høre at Norge ikke hadde deltatt i internasjonale turneringer eller på kongresser mv. på mange år. I Danmark og Sverige er det imidlertid omfattende carambole aktivitet. Vel hjemme igjen i Norge var vi i møte med Norges Biljardforbund (NB) som var svært positive til tanken om å organisere carambole. NB så det som et problem at vi manglet et organisert carambole miljø i Norge, ikke minst sett i lys av det nystartede Nordic Billard Council (NBC), som forutsetter at det finnes organisert aktivitet i hvert av de nordiske landene i alle biljardgrener (pool, snooker og carambole). På denne bakgrunn har NB lovet å støtte aktivt opp om vårt arbeid med å organisere opp carambole. NB har også et ønske om at vi skal arrangere Norgescup i carambole, NM osv. i Grenland. Dette jobber vi nå for å få til i løpet av året som kommer.

Det helt konkrete initiativet til å stifte BPS Carambole Club ble tatt gjennom et møte 18. januar 2009. Her deltok Einar W. Strand og Haakon Christoffersen fra Skien, Arnfinn Halvorsen og Tom Gundersrud fra Brevik, samt Rune Larsen og Kjell Lillestøl fra Porsgrunn.

 

Legg igjen en kommentar